fbpx

Author page: Дентал Арт

D Aligners – Трансформирајте ја Вашата насмевка со невидливи алајнери

D Aligners – Трансформирајте ја Вашата насмевка со невидливи алајнери

Дознајте повеќе за светскиот тренд на исправување на забите со невидливите фолии DAligners   Што е DAligners? Тоа е техника на ортодонтски  третман со примена на високо естетски, пријатни за носење, транспарентни и ефикасни фолии, без употреба на фиксни протези. Сетот на фолии се користи за исправување на заби и овозможува да само со две посети на стоматолог се добие…

Прочитај повеќе

Што е injection flow техника?

Што е injection flow техника?

Денес, цел на сите најсовремените техники за орална рехабилитација е добивање на совршена функција придружена од беспрекорна естетика за разумна цена. Новите стоматолошки материјали, дигиталното планирање на насмевката и 3D принтањето полека го истиснуваат традиционалното правење на композитни пломби кое одзема многу време и бара многу специфични вештини и прецизност од докторот. Драстично подобрените физички, механички и естетски својства на…

Прочитај повеќе

Правилната нега ја подобрува долговечноста на имплантите

Правилната нега ја подобрува долговечноста на имплантите

После постапката на имплантирање, важно е да се испланира процесот на заздравување кој трае неколку недели. За тоа време, се препорачува пациентите да конзумираат мека храна и постепено да внесуваат потврда храна бидејќи се намалува чувствителноста. Ако сте поставиле импланти поради повреда поврзана со спортот, важно да размислите да носите штитник за уста за да спречите слични проблеми во иднина.…

Прочитај повеќе