fbpx

Tag: hyaluronicacid

Хијалуронски филери – се’ што треба да знаете

Хијалуронски филери – се’ што треба да знаете

Што е хијалуронска киселина? Хијалуронската киселина  – гликоза миногликан е природна киселина во човековиот организам со највисока концентрација во зглобовите, очите и кожата. Хијалуронската киселина се врзува со водата во организмот и ја прави кожата млада, хидрирана и затегната. Како што старееме организмот не произведува доволно хијалурон па така мускулите, коските и кожата губат волумен и стануваат се потенки. Ова…

Прочитај повеќе