fbpx

Tag: стоматолог

Залевање на трајните заби

Залевање на трајните заби

Првите трајни заби никнуваат на околу 6 годишна возраст. Со никнувањето на првото трајно запче, најважно е да им се објасни на децата дека овие заби ќе им останат во устата сé додека се живи. Токму заради грижата за трајните заби треба да биде приоритет во создавањето здрави навики кај детето. Трајните заби не се помалку подложни на кариес –…

Прочитај повеќе

Победете ги Вашите стравови со помош на безболна стоматологија

Победете ги Вашите стравови со помош на безболна стоматологија

Кој дел од одењето кај стоматолог го сметате за најстрашен? Звукот од машинката­?   Или можеби самата помисла на игла Ви предизвикува стрес? Голем број на истражувања и анкети покажале дека најголем дел од пациентите кои ја посетуваат стоматолошката ординација стравуваат од следниве три работи: страв од губење на контрола – не можејќи да видат и контролираат што се работи, ниту…

Прочитај повеќе