fbpx

Tag: кариес

Залевање на трајните заби

Залевање на трајните заби

Првите трајни заби никнуваат на околу 6 годишна возраст. Со никнувањето на првото трајно запче, најважно е да им се објасни на децата дека овие заби ќе им останат во устата сé додека се живи. Токму заради грижата за трајните заби треба да биде приоритет во создавањето здрави навики кај детето. Трајните заби не се помалку подложни на кариес –…

Прочитај повеќе