fbpx

Ласерско белење на заби

Како што белењето на заби постанува сé попопуларно, некои стоматолози почнаа да користат ласери или слични светла за да ја забрзаат хемиската реакција на избелувачкиот гел. Ласерот ги избелува забите побрзо и бара помалку сесии за белење. За разлика од белењето со пероксид, ласерското белење не може да биде изведено дома; мора да биде сработено под надзор на квалификуван стоматолог.

Сите форми на белење на заби функционираат така што се испуштаат кислородни јони од гелот за белење кој нежно ги отстранува дамките од забите. Ласерот ги отстранува дамките побрзо. Друга предност на ласерот (во зависност од типот на ласер кој се користи) е тоа што полесно се избелува заб по заб. Ова е ефикасно кога еден има поголема дисколорација од останатите заби.

 

Закажете третман и дозволете ни да се погрижиме за Вашата прекрасна насмевка!

Добијте холивудско бела насмевка со ласерско белење на заби за само 120€ или донесете пријател и добијте третман за 100€ секој