fbpx

Апикотомија

Апикотомија

 

Хируршка интервенција во која треба да се отстрани воспалителен процес од коската заедно со врвот од коренот на расипаниот заб што го предизвикал процесот. Успешноста на оваа хируршка интервенцијата е во претходно одлично извршен ендодонтски третман на истиот заб, добра хируршка техника на работа и соработката на пациентот.

Во оваа интервенција вклучувањето на хируршкиот ласер овозможува брзо и лесно зараснување на раната, без отоци и болка, контролирње на крварењето како и многу поголема успешност на лекувањето.

 

За повеќе информации за улогата на ласерот следете го следниов линк.

Доколку сакате да дознаете повеќе за текот на интервенцијата следете го следниов линк.