fbpx
Ортодонт

Ви ја претставуваме Спец. Д-р Дора Алексоска Станојковска, специјалист ортодонт во ПЗУ Дентал Арт.
Дипломирала на стоматолошкиот факултет во Скопје во 2008 година, а во 2013 одина се стекнува со звање Специјалист ортодонт.
Спец. Д-р Дора Алексоска Станојковска е дел од тимот на ПЗУ Дентал Арт од 2009 година.

Континуирано се стекнува со знаења и споделува искуства преку учеството на бројни семинари, симпозиуми и конгреси од областа на современата ортодонција, миофункционалната терапија и естетската стоматологија.

  • Damon лиценциран доктор;
  • Сертифициран доктор за лингвална техника;
  • eCligner system сертифициран доктор;
  • Лиценциран доктор за Myofunctional approach;
  • Skeletal anchorage system – Сертифициран доктор за примена на мини импланти во ортодонцијата.

За работата на Спец. Д-р Дора Алексоска Станојковска сведочат илјадници третирани пациенти кои греат со насмевката.
Бидете и Вие дел од нив и закажете консултации.